Hoe ziet een kassaticket van een GKS er uit?

Het gebruik van een geregistreerd kassasysteem garandeert dat de correcte omzet wordt aangegeven voor de berekening van de belastingen en dat de btw, die de klant betaalt, wordt doorgestort naar de Schatkist.

Het wel of niet moeten gebruiken van een GKS hangt af van het omzetcijfer van een bepaald type horecadiensten, zijnde de restaurant- en cateringdiensten. Elke horeca-uitbater die op jaarbasis minstens 25.000 euro uit restaurant- en cateringdiensten haalt, moet een GKS gebruiken. Concreet betekent het dat de absolute meerderheid van de traditionele restaurants en traiteurs met een GKS moeten werken.

Eens de zaak een GKS in gebruik heeft, moet hij alle horeca-activiteiten via die kassa afrekenen. Dus ook die bestelling die de klant meeneemt naar huis.

Hieronder ziet u een voorbeeld van een GKS-ticket. Dit ticket kan allerlei vormen aannemen maar bevat steeds volgende informatie:

  • Vermelding "BTW KASTICKET' in grote letters
  • Overzicht van de aangekochte producten, met vermelding van het btw-tarief
  • Ondernemingsnummer van de dienstverlener
  • Serienummer van de FDM (blackbox) en VSC (kaart)
  • Serienummer van de kassa
  • Verschillende controlegegevens