Wat verandert er voor de traiteurs?

U geniet sinds 1 januari 2010 van de btw-tariefverlaging. Daarom moet u  de grens van 25.000 euro toepassen.

Indien u de 25.000 euro bereikt of overschrijdt, zal u in de loop van het jaar dienen over te gaan naar het gebruik van het GKS en GKS-tickets uit te reiken voor alle verrichte horecahandelingen. Indien u de 10% niet bereikt, moet u na 31.12.2014 btw-bonnetjes uitreiken voor de verrichte cateringdiensten.

Het is belangrijk een onderscheid te maken tussen het verrichten van cateringdiensten en het leveren van maaltijden. We spreken van een levering als de klant de maaltijd komt afhalen of als u de maaltijd bij de klant levert zonder bijkomende diensten te verschaffen.

De omzet uit leveringen telt niet mee als omzet uit restaurant- of cateringdiensten voor de berekening van de grens van 25.000 euro. Dit in tegenstelling tot de cateringdiensten die wel in de berekening zitten.

Wat indien ik gebruikmaak van de forfaitaire regeling?
Hoe het GKS praktisch gebruiken voor uw activiteiten op locatie?